6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1-1 ½ κιλό καλκάνι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 75ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να σταθεί για λίγο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.