Καλαμάρια πιλάφι

Καλαμάρια πιλάφι Καλαμάρια πιλάφι
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού ρύζι, πλυμμένο
  • 1 κιλό καλαμάρια, σε ροδέλες (καθαρισμένα και βρασμένα) και πλοκάμια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτή κονταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Έπειτα,  προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.  Προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, το νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Επειδή το πιλάφι πρέπει να είναι λιπαρό, προσθέτουμε ανάλογα νερό ή λίγο ελαιόλαδο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε