4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες ή 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- 1 φύλλο δάφνης
- κάπαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα καλαμάρια με δυο φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσουν και όταν βράσουν, κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το ζωμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καλαμάρια και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό που κρατήσαμε την ντομάτα, το μαϊντανό, την κάπαρη, το φύλλο δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν όλο το νερό τους.