6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μικρά Ασία
Συστατικά
- 2 ποτήρια ρύζι
- 4 ποτήρια ζωμό από κοτόπουλο
- 250 γρ. αρνίσιο συκώτι σε κύβους
- 2 κρεμμύδια σε κύβους
- 100 γρ. βούτυρο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 40 γρ. μαύρες σταφίδες
- 40 γρ. κουκουνάρια
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα στα 4
- 1 κουταλιά μέλι
- λίγο μπαχάρι
- λίγη κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο βούτυρο το συκώτι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα κουκουνάρια και το ρύζι. Ρίχνουμε το ζωμό, το μέλι, τις σταφίδες, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάστανα και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.