8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 γριβάδι, 1 1/2 κιλό περίπου
- 3 καρότα σε κύβους
- 1/2 ρίζα σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι και το βράζουμε. Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί του. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό από το ψάρι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε τη σούπα ρίχνοντας χυμό λεμονιού ή περιχύνοντάς τη με αυγολέμονο.