10
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 γριβάδι, 4-5 κιλά
Για τη μαγιονέζα:
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 3 αυγά, τους κρόκους
- 2 λεμόνια, το χυμό
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 λίτρο καλαμποκέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τυλίγουμε το ψάρι, όπως είναι ακαθάριστο, με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 3 ώρες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το ξύδι, το λάδι και το λεμόνι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά ενώ χτυπάμε συνέχεια, ώστε το μείγμα να το απορροφά, μέχρι να πήξει η μαγιονέζα. Μόλις ψηθεί το ψάρι, αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το δέρμα, ανοίγουμε το ψάρι, βγάζουμε τα κόκκαλα και αλατίζουμε το ψαχνό. Το συνοδεύουμε με τη μαγιονέζα και σερβίρουμε.