0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 γριβάδι 2 κιλά περίπου
- 1 κιλό πατάτες σε κύβους
- 1 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
- 2 πιπεριές σε ζάρι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το ψάρι και το κόβουμε σε φέτες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς στο μισό λάδι τις πατάτες και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη σύβραση στο ταψί και βυθίζουμε τις φέτες ψαριού αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ενώ ψήνεται.