4
ΑΤΟΜΑ
25'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
40'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- βούτυρο
- 900 γρ. γλυκοπατάτες
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
- 1 κλωναράκι μαϊντανού για γαρνιτούρα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβουμε κάθε πατάτα με την φλούδα της στα 3 και τις βράζουμε σε νερό, σκεπασμένες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν αρκετά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στο πυρίμαχο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σκορπίζουμε από πάνω τους βούτυρο. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και τις ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις τοποθετούμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά. Μόλις οι πατάτες ροδίσουν και το μπέικον γίνει τραγανό, σερβίρουμε με τον μαϊντανό.