Συστατικά
- 6 αποξηραμένα κινέζικα μανιτάρια
- 60 γρ. τοφού (μαλακό τυρί από σόγια)
- 2 καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρή κουταλιά κρασί από ρύζι
- αλάτι
- φρέσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- 1 μικρή κουταλιά σάλτσα σόγια
- 2 1/2 κουταλιές άμυλο
- 1 μικρή κουταλιά φυστικέλαιο
- 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά πουρέ ντομάτας
- 1 κουταλιά ξύδι από ρύζι
- 1 μικρή κουταλιά ζάχαρη
- 1 μικρή κουταλιά ελαιόλαδο
- 60 γρ. βλαστούς σόγιας
- 60 γρ. νεροκάρδαμο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό για περίπου μία ώρα. Κόβουμε το τοφού σε κύβους ,ετοιμάζουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και τους βλαστούς και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα από κρασί ρυζιού, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σόγιας, ιΛ κουταλιά αμύλου και φυστικέλαιο. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στη σάλτσα για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου, και προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, το ξύδι, την 8 ζάχαρη και το ελαιόλαδο για να πάρει άρωμα. Προσθέτουμε τους
βλαστούς σόγιας και τα καρότα, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους κύβους τοφού στο ζωμό και τα βράζουμε για περίπου 3 λεπτά. Δένουμε το υπόλοιπο άμυλο με 2 κουταλιές κρύο νερό και το προσθέτουμε στην σούπα ενώ ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε στη σάλτσα για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει. Πλένουμε και κόβουμε το νεροκάρδαμο. Ρίχνουμε την σούπα σε μικρά μπολ και περιχύνουμε με νεροκάρδαμο.