0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τον καφέ. Τοποθετούμε το κέικ που θα γλασαριστεί σε σχάρα, πάνω από λαμαρίνα ή δίσκο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας και το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ αφήνωντας το να «τρέξει» στις πλευρές αργά, ώστε να καλύψει το κέικ εντελώς. Απλώνουμε το γλάσο με σπάτουλα δουλεύοντας γρήγορα πρίν πήξει.