0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα καλά τριμμένο φιστίκι (αποφλοιωμένο κατά προτίμηση)
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 6-7 κουταλιές νερό
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά γλυκόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την βανίλια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε την ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά, την γλυκόζη, το φιστίκι και νερό λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε καλά, κάθε φορά που βάζουμε τα υλικά, μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και πηχτή. Την χρησιμοποιούμε όσο είναι ζεστή.