4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.
- Προσθέτουμε επιπλέον νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Μόλις πάρει βράση και το κριθαράκι έχει αρχίσει να φουσκώνει, μπορούμε να το βάλουμε σε ταψί και να το ψήσουμε στους 180°C, διαφορετικά ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι.