8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο ή διάφορα χόρτα
- 750 γρ. φασόλιο γίγαντες
- 1 πράσο μικρό ψιλοκομμένο
- αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό ελαιόλαδο
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη ή ψιλό σιμιγδάλι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε αποβραδίς τους γίγαντες και την επομένη τους μισοβράζουμε. Τρίβουμε το σπανάκι με λίγο άλάτι για να χύσει το ζουμί του, αφού το στύψουμε λίγο με τα χέρια μας, προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε ενα ταψί το μισό απο αυτό το μείγμα, απο πάνω τους γίγαντες και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο,λίγο νερό, καρυκεύουμε με πιπέρι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή ψιλό σιμιγδάλι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα.