Γιαμπουρμπάς

Γιαμπουρμπάς Γιαμπουρμπάς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κιουτάχεια

Συστατικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομένα σε φετάκια
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 50 ml ελαίολαδο
  • 100 γρ.αλεύρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουταλιές ξίδι

Εκτέλεση

Αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το δυόσμο με λίγο νερό και όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αν είναι στεγνά, βάζουμε λίγο ακόμα νερό για να έχει κάποια υγρασία. Έχουμε ετοιμάσει έναν πολύ πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το αλατοπίπερο και λίγο νερό, αν χρειάζεται. Χτυπάμε καλά τον χυλό να είναι λείος και τόσο σφιχτός, που να μη ρέει από το κουτάλι.  Παίρνουμε χυλό με το κουταλάκι, τον ρίχνουμε στο τηγάνι σαν μικρές τηγανίτες και το ταράζουμε για να μην κολλήσουν. Όταν ψηθούν από κάτω, γυρίζουμε τις τηγανίτες να ψηθούν από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε στα πιάτα με όσο ξίδι μας αρέσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε