6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό ντομάτες,
- το εσωτερικό απο τις ντομάτες, περασμένο απο σε αποχυμωτή
- 1/2 κιλό κρεμμύδια, τριμμένα
- 2- 3 πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο χταπόδι
- 1 φλιτζάνι ρύζι, πλυμένο
- 4 πιπεριές κόκκινες,ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 2 φλιτζάνια νερό
- κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πράσινο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταποδάκι και το σβήνουμε με κρασί. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές, το εσωτερικό απο τις ντομάτες, το χταποδάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, σιγά σιγά το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε τις πατάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο νερό και ψήνουμε.