4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και χωρίς τα κεφάλια
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3 πρέζες ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα βάζουμε σε ταψί με πολύ λίγο νερό. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το λάδι και το σκόρδο και περιχύνουμε τα ψάρια. Σκεπάζουμε τα ψάρια με τις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι.