Γαρίδες του ψαρά

Γαρίδες του ψαρά Γαρίδες του ψαρά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μακρόστενα κομμάτια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί
  • 400γρ. ντοματάκια περασμένα από σήτα
  • 250 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Τις αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό, στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, το καρότο, την πιπεριά, ώσπου να μαραθούν καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες και πιπέρι. Βράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μείνει σχεδόν με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, φέτα, μαϊντανό και τις γαρίδες. Βάζουμε το μείγμα σε γιουβέτσι πήλινο ή σε ένα σκεύος πυρέξ. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κασέρι και βάζουμε εδώ και εκεί μερικά κομματάκια Βούτυρο. Τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι ή πιπέρι καγιεν. Ψήνουμε το γιουβέτσι στους 225 βαθμούς  Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε