Συστατικά
- 1 κιλο γαρίδες μέτριες
- 15 φρέσκα σκόρδα ή 3 κεφάλια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες με το μαχαίρι
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 200 γρ. φέτα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόβουμε την ουρά και τα μουστάκια από τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέουμε το τσόφλι. Με μια φουρκέτα μαλλιών ή μια ξύλινη οδοντογλυφίδα τραβάμε από την άκρη το έντερο που είναι κατά μήκος της γαρίδας από την εξωτερική πλευρά. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Βάζουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο με το νερό και τα αχνίζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα. Όταν αχνιστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσ΄΄εχουμε να μην μας στεγνώσουν. Αν η φωτιά είναι χαμηλή και η κατσαρόλα σκεπασμένη, δεν θα χρειαστεί άλλο νερό καλό θα είναι όμως να παρακολουθούμε για να προσθέσουμε λίγο αν είναι απαραίτητο. Στρώνουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει σιγανά. Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φέτα τριμμένη την τελευταία στιγμή και να την αφήσουμε ίσα-ίσα να ζεσταθεί και να μαλακώσει. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι πιλάφι.