0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 8 γαρίδες μεγάλες
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1/2 κούπα φιστίκια ψημένα και τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Για τη μους τυριού:
- 1 κούπα κρέμα τυριού τύπου φιλαδέλφεια
- 3 κουταλιές γιαούρτι αγελαδινό
- 2 κουταλιές σούπας αποφλοιωμένο και πολύ καλά τριμμένο φιστίκι
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις αφαιρούμε το εντεράκι, τις βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα και τις βγάζουμε από το νερό. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιστίκια, το κονιάκ ,αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 2 λεπτά. Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρουμε με μους τυριού.
Για τη μους τυριού:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έχουμε έτοιμο το μείγμα το οποίο τοποθετούμε σε φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.