4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κόκκινα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι ντομάτα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 2 ποτήρια ρύζι πλυμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2-3 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες προαιρετικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 4 ποτήρια ζεστό νερό
- λευκό πιπέρι σε κόκκους
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρωματίζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι με το σκόρδο. Μόλις αρωματιστεί, βγάζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σι-γοβράσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις γαρίδες. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα.