4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 28 μεγάλες γαρίδες
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- λίγο μαύρο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το έντερο. Αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Σε πλατύ σκεύος, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο, το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, λίγο πιπέρι, τη δάφνη, τις ντομάτες, (εάν έχουμε κάνει ζωμό γαρίδας τον προσθέτουμε και αυτόν), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, τη ρίχνουμε στις γαρίδες, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.