4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 συκωταριά αρνίσια σε στενόμακρες λωρίδες
- 1 κιλό έντερα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη φρέσκια
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την συκωταριά πολύ καλά και αφού στραγγίσει αλατοπιπερώνουμε. Γυρίζουμε τα έντερα με τη βοήθεια ενός ξύλινου μολυβιού, τα πλένουμε πολύ καλά με πάρα πολύ νερό και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Παίρνουμε ένα κομμάτι συκώτι, ένα πλεμόνι, ένα γλυκάδι και τυλίγουμε γύρω-γύρω ένα έντερο, ώστε να γίνει ένας κύλινδρος. Δένουμε το έντερο κόμπο και τοποθεούμε την γαρδούμπα στο ταψί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε στις γαρδούμπες αλάτι, πιπέρι, λάδι και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Σερβίρονται ζεστές με λεμόνι.