5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καρδίτσα
Συστατικά
- 5 lit γάλα γίδινο ή ανάμεικτο με πρόβειο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κουταλάκι πυτια
- τσαντίλες
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, αφού το σουρώσουμε, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Αραιώνουμε με λίγο γάλα την πυτιά και τη μαγιά γιαουρτιού και τις προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πήξει. Όταν πήξει, το βάζουμε σε τσαντίλες να στραγγίσει, το βγάζουμε, το τοποθετούμε σε τενεκέ ή πήλινο κιούπι και το αλατίζουμε. Τρώγεται φρέσκο με ψωμάκι.