Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450ml ζωμό γαλοπούλας ή κότας
- 50ml sherry dry
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 2 πρέζες φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 πρέζα ξερό
- 450 γρ. ψημένη γαλοπούλα σε κύβους
- 250 γρ. βρασμένες πατάτες σε κύβους
- 100 γρ. βρασμένο αρακά
- 100 γρ . βρασμένο καλαμπόκι
- 120 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κύβους
- 2 κουταλάκια σάλτσα Worcestershire
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 4 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό και το σέρι. Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε την κρέμα και το δενδρολίβανο και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε την ψημένη γαλοπούλα, τις πατάτες, τον αρακά και το καλαμπόκι. Σιγοψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την καπνιστή γαλοπούλα και τη ζεσταίνουμε για 1 λεπτό. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ζωμό ή νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα Worcestershire, το πιπέρι καγιέν αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.