Συστατικά
- 6 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας φιστίκια καλά τριμμένα
- 1 κούπα γάλα
- 3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/3 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζανάκι γκραν μαρνιέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Σε ενα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το γκραν μαρνιέ. Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μπολ με τα αυγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα φιστίκια. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια με την κρέμα, φροντίζοντας να καλύπτει τα 3/4 από το κάθε μπολάκι. Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε νερό μέσα στο ταψί, τόσο ώστε η στάθμη του να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Βγάζετε από το ψυγείο, πασπαλίζετε την επιφάνειά με μαύρη ζάχαρη, την οποία καίμε με φλόγιστρο ώστε να λιώσει και να δημιουργηθεί κρούστα.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με καραμελωμένα φιστίκια.