Συστατικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 3 αυγά
- μισή πρέζα αλάτι
- λίγο τρίμα κανέλας
Για το φύλλο:
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και τις βανίλιες. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με γρήγορες και δυνατές κινήσεις.
Για το φύλλο
Σε μια μικρή λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το λάδι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχετικά χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ανασηκώνοντας τις άκρες της, έτσι ώστε να κρέμονται έξω από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Γυρίζουμε τα φύλλα που έχουν μείνει έξω προς το εσωτερικό του ταψιού. Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.