2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ξίδι
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα των φύλλων
- αλεύρι κατά το ήμισυ σκληρό σταρένιο και το υπόλοιπο μαλακό όσο πάρει
- αλεύρι νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
- ταψί τετράγωνο φούρνου
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα σκεπασμένη με μια υγρή πετσέτα. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια. Το ένα κομμάτι να είναι μεγαλύτερο από το άλλο, διότι το στρώνουμε από κάτω. Ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνεια, διπλώνουμε κάθε πλευρά του, βουτυρώνοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μισή ώρα, μέχρι να παγώσει το βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι.