4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για τη φραγκόκοτα:
- 1 στήθος φραγκόκοτας
- 1 κουταλιά ηλιέλαιο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 200ml ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα καρότα:
- 6 καρότα baby
- 100ml νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 25 γρ. βούτυρο
- 55 γρ. φρέσκος αρακάς
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα στήθη φραγκόκοτας στο ηλιέλαιο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την αφαιρούμε από το τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Βράζουμε για 4-5 λεπτά τα καρότα στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Κόβουμε το στήθος σε φέτες και σερβίρουμε με τα καρότα και τη σάλτσα.