Φραγκόκοτα τηγανιτή με καρότα baby και σάλτσα κρεμμυδιού

Φραγκόκοτα τηγανιτή με καρότα baby και σάλτσα κρεμμυδιού Φραγκόκοτα τηγανιτή με καρότα baby και σάλτσα κρεμμυδιού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη φραγκόκοτα:

  • 1 στήθος φραγκόκοτας
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα καρότα:

  • 6 καρότα baby
  • 100ml νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 55 γρ. φρέσκος αρακάς

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα στήθη φραγκόκοτας στο ηλιέλαιο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την αφαιρούμε από το τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Βράζουμε για 4-5 λεπτά τα καρότα στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Κόβουμε το στήθος σε φέτες και σερβίρουμε με τα καρότα και τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε