

Συστατικά
Για την φραγκόκοτα:
- 2 φραγκόκοτες χωρίς τα εντόσθια
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα:
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 150ml λευκό κρασί
- 4-5 κλωναράκια φύλλα φρέσκου εστραγκόν ψιλοκομμένα
- 75ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C.
Για την φραγκόκοτα: Αλείφουμε τις φραγκόκοτες με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις φραγκόκοτες στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθούν, κρατάμε τους χυμούς που έβγαλαν οι φραγκόκοτες κατά το ψήσιμο και κρατάμε τις φραγκόκοτες ζεστές.
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε τους χυμούς της φραγκόκοτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για 25-30 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περνάμε τη σάλτσα από σίτα, συνεχίζουμε να βράζουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.