4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- μαγιά μπύρας όσο ένα καρύδι
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- αλεύρι όσο σηκώσει, για να είναι η ζύμη μαλακή
Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό σπανάκι σε χοντρά κομμάτια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- τυρί, ποσότητα ανάλογη με την προτίμησή μας
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά, ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και το αλεύρι, ζυμώνουμε τα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και το αυγό. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε μπαλάκι σε χοντρό φύλλο. Βάζουμε μέσα τη γέμιση, διπλώνουμε το φύλλο και το πατάμε στις άκρες να κολλήσει. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα άλλα δύο.Τα αλείφουμε με σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 3/4 της ώρας.