0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 240 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές Γκραν Μαρνιέ
- κεράσια
- φράουλες
- φέτες μπανάνας
- φετούλες μανταρινιού
- κύβους από παντεσπάνι, για να βουτήξουμε στην σοκολάτα
- 2 κουταλιές βούτυρο, σε κύβους
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το Γκραν Μαρνιέ, προαιρετικά, σε σκεύος φοντί ή σε μια μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Τοποθετούμε τα φρούτα και τους κύβους από παντεσπάνι σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε το βούτυρο στο φοντί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Τοποθετούμε το σκεύος του φοντί ή την κατσαρόλα πάνω από καμινέτο.