Συστατικά
Για το φοντάν:
- 1 λιτρο κρέμα γάλακτος
- 15 γρ. τσάι earl grey
- 375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 375 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 9 κρόκοι αυγών
- 250 γρ. ζάχαρη
Για το στρεσέλ σοκολάτας-καφέ:
- 230 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κακάο
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένα φύλλα τσαγιού earl grey
Για το σιρόπι τσαγιού:
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 5 γρ. τσάι earl grey
- 100 ml νερό
Για την γαρνιτούρα:
- τριγωνικές πλακέτες σοκολατάς φοντάν (όσες χρειάζονται)
Εκτέλεση
Για το φοντάν:
Δίνουμε μια βράση σε 500 ml κρέμας γάλακτος. Προσθέτουμε το τσάι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Φτιάχνουμε μια γκανάς, ως εξής: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη μαύρη κουβερτούρα. Περνάμε την κρέμα με το τσάι από σινουά, της δίνουμε μια βράση και την ρίχνουμε ζεστή πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 500 ml της κρέμας. Φτιάχνουμε την ζύμη για μπόμπα. Βράζουμε την ζάχαρη στους 121° C. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και προσθέτουμε με συνεχή αργή ροή, χτυπώντας αδιάκοπα, το κοχλαστό σιρόπι. Δένουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε τη γκανάς με λίγη χτυπημένη κρέμα και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα με την ζύμη για μπόμπα. Αναμειγνύουμε κατόπιν τη γκανάς με την ζύμη για μπόμπα. Στρώνουμε την ζύμη σε πάχος 2,5 εκ., μέσα σε τετράγωνη φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για το στρεσέλ σοκολάτας-τσαγιού:
Δουλεύουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το τριμμένο τσάι. Κάνουμε ψίχουλα την ζύμη πάνω σε μια λαμαρίνα. Τα αφήνουμε 24 ώρες να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στους 170° C, σε φούρνο αέρος, ώσπου να πάρουν χρώμα. Τα φυλάμε σε μέρος ξηρό.
Για το σιρόπι τσαγιού:
Λιώνουμε την καστανή ζάχαρη στο νερό. Δίνουμε μια βράση, προσθέτουμε το τσάι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Το περνάμε από σινουά και το φυλάμε.