0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. πατάτες
- 450 γρ. ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές γάλα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν. Ζεματίζουμε τις ντομάτες, τις μεταφέρουμε σε κρύο νερό και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις ντομάτες για 10 λεπτά. Λιώνουμε τις πατάτες με το βούτυρο, 2 κρόκους, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και με ένα κορνέ φτιάχνουμε φωλιές από πουρέ. Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε τις φωλιές. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος, γεμίζουμε τις φωλιές με τη ντομάτα και σερβίρουμε.