0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 300 γρ. ψίχα φιστίκι αποφλοιωμένη
- 2 κούπες νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αρκετό νερό το φιστίκι για 20-30 λεπτά, το σουρώνουμε και το αποφλοιώνουμε. Ξεπλένουμε ελαφρά και το απλώνουμε σε απορροφητική πετσέτα. Βράζουμε για 7 - 8 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη λαι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ενσωματώνουμε τον καρπό στο σιρόπι και τον αφήνουμε για 24 ώρες. Την επομένη βράζουμε ξανά το γλυκό για 5 λεπτά προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Το σιρόπι πρέπει να δέσει καλά.