4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτα στρουθοκαμήλου
- 1 κουταλιά σπόροι πράσινου πιπεριού σπασμένοι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού μπράντι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο φασκόμηλο ή 1 κουταλάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 2 πρέζες φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάμε για να λεπτύνουν. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και τέλος με αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι με 2 κουταλιές βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το σκόρδο και το μπράντι. Ανακατεύουμε και μόλις μειωθεί, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το φασκόμηλο. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ανά κουταλιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.