4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 1 φλυτζανάκι κάπαρη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 γαλέτα
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κάπαρη, τον μαϊντανό και την γαλέτα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε φιλέτο. Αρχίζοντας από το πάνω μέρος γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε ρολό. Τοποθετούμε τις σαρδέλες σε ενα κατσαρολάκι πλακερό, την μια κοντά στηνν άλλη, πασπαλίζουμε με λάδι και λεμόνι ισα-ισα να τις σκεπάσουν. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου. Σερβίρονται κρύες.