4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 γλυκολέμονο (λάιμ), το χυμό
- 450 γρ. γαρίδες με κεφάλια
- 6 κουταλιές βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλείφουμε τα φιλέτα με το χυμό γλυκολέμονου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο. Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε το κέλυφος τους σε βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη δάφνη και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Περνάμε το μείγμα από σίτα και κρατάμε το ζωμό. Λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τις γαρίδες και βράζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.