Φιλέτα σαρδέλας

Φιλέτα σαρδέλας Φιλέτα σαρδέλας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό σαρδέλα φιλέτο καθαρισμένη
  • αλάτι χοντρό
  • ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο
  • φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ανοικτό σκεύος και ρίχνουμε το κρασί, το ξύδ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κοτσάνια από το μαϊντανό. Αφήνουμενα μαριναριστούν για 1 ώρα. Αφαιρούμε τα ψάρια από τη μαρινάτα και στη θέση της ραχοκοκαλιάς βάζουμε φιστίκι. Κλείνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα στηρίζουμεμε μια οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό σκεύος. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και γαρνίρουμε με φιστίκι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε