4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλα φιλέτο καθαρισμένη
- αλάτι χοντρό
- ξύδι από λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο
- φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ανοικτό σκεύος και ρίχνουμε το κρασί, το ξύδ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κοτσάνια από το μαϊντανό. Αφήνουμενα μαριναριστούν για 1 ώρα. Αφαιρούμε τα ψάρια από τη μαρινάτα και στη θέση της ραχοκοκαλιάς βάζουμε φιστίκι. Κλείνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα στηρίζουμεμε μια οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό σκεύος. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και γαρνίρουμε με φιστίκι.