0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. αμύγδαλα μαύρα ψημένα
- 200 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κανέλα
- 750 γρ. ζάχαρη
- 1250 γρ. ασπράδια μαρέγκα
- σοκολάτα για επικάλυψης
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ στη 2η ταχύτητα τα ασπράδια με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλέυρι, την κανέλα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα. Μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Κόβουμε μακρόστενα σε σχήμα όπως το εκλεράκι πάνω σε χαρτί. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο μαύρο ωμό χονδροκομμένο. Ψήνουμε στους 200°C. Γεμίζουμε ανά δύο με κρέμα σεράνο, επικαλύπτουμε με σοκολάτα.