Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς μακαντέμια, ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
- 420 γρ. λευκή σοκολάτα, σε τετράγωνα κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα
- 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 Βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς δύο στρογγυλά ταψάκια για παντεσπάνι 20 εκ. και καλύπτουμε την Βάση τους με λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τη μισή ποσότητα από τη λευκή σοκολάτα, προσέχοντας όλα τα κομμάτια να είναι κομμένα περίπου στο ίδιο μέγεθος. Χρησιμοποιήούμε ψαλίδι, ώστε να κοπούν και τα βερίκοκα στο ίδιο μέγεθος. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα μαζί με το Βούτυρο. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε την Βανίλια. Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας χτυπώντας συνεχώς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τη λευκή σοκολάτα, τα ξερά βερίκοκα και μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψακια. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή ώσπου η επιφάνεια να γίνει σκληρή. Αφήνουμε τα κέικ κρυώσουν στη φόρμα πριν τα κόψουμε.