2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. μικρά φασόλια ξερά
- 1 ποτήρι ξίδι
- 1 πιπεριά πράσινη σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 αυγά βρασμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς, την επομένητα πλένουμε και τα βράζουμε σκεπασμένα με αρκετό νερό σε μέτρια φωτιά. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με 3/4 ποτηριού ξίδι. Σοτάρουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι και το μισό αλάτι για να μαραθουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι με την πιπεριά, το λάδι, το αλάτι και το υπόλοιπο ξίδι, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Γύρω τους τοποθετούμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε κόψει στα 6, τις ελιές, τα αυγά κομμένα στα 4 και σερβίρουμε.