Φασόλια ξερά γιουβέτσι

Φασόλια ξερά γιουβέτσι Φασόλια ξερά γιουβέτσι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό άσπρα ξερά φασόλια μέτριου μεγέθους
  • 1/2 κιλό αρνίσια σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
  • 3 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπ. πολτέ ντομάτας
  • 100 γρ. παστουρμά κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. σουτζούκι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια με 1 κουταλιά αλάτι. Την επομένη τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, μέχρι να ψηθούν. Τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρέας με 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδα και συνεχίζουμε ο σοτάρισμα  μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον πολτέ. Ψήνουμε το κρέας, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τα ψημένα φασόλια στο γιουβέτσι, προσθέτουμε τον παστουρμά, το σουτζούκι και το κρέας με τη σάλτσα του. Ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια του φαγητού και το ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πιάσει κρούστα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε