2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- ρίγανη
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε μαζί με το σέλινο και τα καρότα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Για τη σάλτσα: Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με το ψιλοκομμένο μαιντανό, προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν γίνουν τα φασόλια, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίγανη. Εάν χρειάζονται υγρά, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό από τα φασόλια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.