Φασιανός στη κατσαρόλα

Φασιανός στη κατσαρόλα Φασιανός στη κατσαρόλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φασιανός (2 κιλά περίπου)
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Καθαρίστε, καψαλιστέ και πλύντε καλά το φασιανό. Αλατίστε τον και βάλτε του μέσα στη κοιλιά λίγο ψιλοκομμένο μπέικον και μερικούς κόκκους πιπέρι.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε το μπέικον να τσιγαριστεί.Βάλτε στην κατσαρόλα το φασιανό και ροδίστε τον απ' όλες τις πλευρές.Προσθέστε λίγο λίγο το κονιάκ και μετά το κρασί. Σκεπάστε τη κατσαρόλα μη φύγει ο ατμός και μετά από 5 λεπτά ρίξτε πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό ζεστό. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1,5 περίπου ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε