4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φασιανός
- 4 λωτοί αποξηραμένοι σε μεγάλους κύβους
- 1 κουταλιά κόλιανδρο σε σκόνη
- 20 γρ. τζίντζερ σε φέτες
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, το χυμό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
- 20 γρ. βούτυρο
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο. Ψήνουμε μαζί με τους λωτούς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C για μία ώρα. Μόλις ψηθεί κόβουμε το κρέας σε 8 κομμάτια. Καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί. Ρίχνουμε τους λωτούς και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τέλος το κρέας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.