5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φασιανός (1-1,5 κιλό περίπου)
- 50 γρ. λάδι
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε, καψαλιστέ και πλύντε καλά το φασιανό. Κόψτε τον σε μερίδες και αλατοπιπερώστε τον.Βάλτε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του φασιανού να τσιγαριστούν.Προσθέστε μετά το κρεμμύδι, το κρασί και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.Βάλτε το φαγητό να βράσει για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε μετά 1 -2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 1 περίπου ώρα.Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις.