![Far](/photos/big/far.webp)
![Far](/photos/far.webp)
0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. φρέσκο γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 180 γρ. δαμάσκηνα απύρηνα
- 30 γρ. ρούμι
- τσάι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε πολύ ζεστό τσάι για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν και τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και αρωματίζουμε με το ρούμι. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή μικρά ατομικά σκεύη τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε στην επιφάνεια τα δαμάσκηνα ολόκληρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210° C για 10 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170° C και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη.