Ερωτευμένα κουταβάκια

Ερωτευμένα κουταβάκια Ερωτευμένα κουταβάκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ρολό σοκολάτας
  • 120 γρ. αμυγδαλόπαστα, χρωματισμένη κίτρινη
  • 1/4 φλιτζανιού σοκολατένια κρέμα βουτύρου
  • 1/3 φλιτζανιού ξυσμένη καρύδα
  • πράσινο, καφέ, ροζ και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 κιλό έτοιμο αγορασμένο γλάσο
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα βερίκοκο ζεσταμένη και περασμένη από σουρωτήρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ρολό στη μέση. Κάθε κομμάτι θα αποτελέσει το σώμα από τα κουταβάκια. Για να φτιάξουμε το πρόσωπο, κόβουμε την αμυγδαλόπαστα στη μέση και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλας και κατόπιν σε σχήμα κώνου. Χρησιμοποιούμε την κρέμα βουτύρου για να κολλήσουμε τα πρόσωπα στο σώμα. Τοποθετούμε την καρύδα σε μπολ, ρίχνουμε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγες σταγόνες νερό και ανακατεύουμε μέχρι η καρύδα να αποκτήσει πράσινες και λευκές βούλες. Πασπαλίζουμε την καρύδα πάνω σε ξύλινο δίσκο και τοποθετούμε το σώμα των κουταβιών. Κόβετε 30 γρ. από το γλάσο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Χρωματίζετε το υπόλοιπο γλάσο, μισό καφέ και μισό ροζ. Κόβουμε 60 γρ. από κάθε χρώμα, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη. Πασπαλίζουμε ελαφρώς τον πάγκο κουζίνας με ζάχαρη άχνη και ανοίγουμε με τον πλάστη τις μεγαλύτερες ποσότητες από το καφέ και ροζ γλάσο σε μεγάλα κομμάτια σχήματος παραλληλόγραμμου, αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν τα δύο κομμάτια από το ρολό σοκολάτας. Κόβουμε κάθε κομμάτι γλάσου στη μέση, κατά μήκος, και ισιώνουμε τις άκρες. Σκεπάζουμε και τα 4 σχήματα γλάσου με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα κομμάτια από το καφέ και άσπρο γλάσο που φυλάξαμε και κόβουμε με μικρό στρογγυλό κουπ πατ αρκετούς δίσκους. Μαζεύουμε τα υπολείμματα και τα αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη. Κολλάμε τους άσπρους δίσκους σε ένα από τα καφέ παραλληλόγραμμα, και τους καφέ δίσκους σε ένα από τα ροζ παραλληλόγραμμα, χρησιμοποιώντας λίγο νερό. Τα πιέζουμε ελαφρώς με τον πλάστη. Κάνουμε χαρακιές με ένα κοφτερό μαχαίρι και στα 4 κομμάτια γλάσου κατά μήκος των δύο κοντύτερων πλευρών. Αλείφουμε κάθε μισό από το ρολό σοκολάτας με μαρμελάδα και ακουμπάμε το καφέ γλάσο χωρίς άσπρες βούλες πάνω στο ένα σώμα και το ροζ γλάσο χωρίς βούλες στο άλλο. Υγραίνουμε με λίγο νερό τη ράχη του καθενός και ακουμπάμε το καφέ γλάσο με τις βούλες πάνω στο καφέ κουταβάκι και το ροζ με βούλες στο ροζ κουταβάκι. Πλάθουμε τα μισά από τα υπολείμματα του ροζ και καφέ γλάσου στα χέρια μας για να κάνουμε τις ουρές. Τις κολλάμε στο σώμα με λίγη μαρμελάδα. Κάνουμε μία φράντζα από το καφέ γλάσο για το καφέ κουταβάκι και δένουμε με τις κλωστές από το ροζ γλάσο μαζί με μία κουτάλα για να κάνουμε μία φράντζα για το ροζ κουταβάκι. Τα κολλάμε στη θέση τους με λίγο νερό. Χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπο κομμάτι γλάσο για να σχηματίσουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για κάθε κουταβάκι.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε