

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
Εκτέλεση
Παίρνουμε μαύρες φρεσκοκομμένες και σκληρές ελιές, προτιμότερα τύπου Καλαμών ή Βόλου καί τις χαράζουμε μιά-μιά με ξυραφάκι σε δύο σημεία. Τις βάζουμε στο νερό και τις αλλάζουμε καθημερινά επί μια έβδομάδα. Τις στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε σαλαμούρα και τις βάζουμε για άλλη μια εβδομάδα. Τις στραγγίζουμε ξανά και τις βάζουμε για 3 - 4 μέρες στο ξίδι. Τέλος τις βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε λάδι. Διατηρούνται όσο θέλουμε. Γίνονται πολύ ωραίες.
Τό λάδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα. Καθώς έχει και τη μυρωδιά του ξιδιού, την κάνει νοστιμώτατη.