

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για 1 κιλό
- 1 κιλό μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 1 λάιμ, το ξύσμα
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 2 μίσχοι λεμονόχορτου
- 1 κλωναράκι μαϊντανό
- 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σπόροι μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλάκι σπόροι κόλιανδρου
- 1 κλωναράκι βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100οC. Τοποθετούμε τις ελιές σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε ζεστά βάζα. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε ταψί. Γεμίζουμε το ταψί με νερό, ώστε να φτάνει στο ύψος των υλικών. Το βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες, σε χαμηλή φωτιά, περίπου στους 90C χωρίς να βράσει το νερό. Βγάζουμε τα βάζα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.